Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ericsson se poohlíží po džobu za mořem

Ericsson se poohlíží po džobu za mořem

Mohl by v Indy Car nahradit Wickense

Marcus Ericsson se hodlá vrátit do F1 přes IndyCar. Kmenový pilot Sauberu přišel pro příští rok o sedačku ve prospěch Antonia Giovinazziho a musel vzít zavděk postem rezervisty. Smířit se s tím ovšem nehodlá.

Jednáme teď s několika subjekty, a domnívám se, že to je realistický cíl,“ prozradil osmadvacetiletý Švéd. „V hledáčku nicméně máme i jiné série.

Ericsson usiluje o to, aby počet 92 absolvovaných velkých cen nebyl konečný. „Mám v úmyslu udržet se na co nejvyšší úrovni, protože plánuji v budoucnosti návrat do F1. Proto potřebuji zůstat v monopostech, a to pokud možno co nejrychlejších. Tomu Indy Car odpovídá nejvíce,“ uvedl Seveřan, který odmítl sdělit jakékoliv podrobnosti.

Proslýchá se nicméně, že navázal kontakt se stájí Schmidt Peterson Motorsports. Za ní letos jezdil Robert Wickens, jehož návrat do kokpitu ovšem není po těžkém úrazu v nejbližší době reálný. U prioritních ekip Chipa Ganassiho, Michaela Andrettiho a Rogera Penskeho už místo není a velká šance se nerýsuje ani u Dalea Coynea a týmu Rahal Letterman Lanigan.

Závody jsou to skvělé, a když jsem hovořil s některými jejich účastníky, byli nadšení. Šampionát je určitě na vzestupu,“ dodal Ericsson. Kdyby to nevyšlo, spokojil by se i s japonskou Super formulí. Ne však s formulí E: „Nic proti ní, ale byl by to krok zpátky. To už bych si radši dal pauzu.