Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ericsson má nového zaměstnavatele

Ericsson má nového zaměstnavatele

Z F1 se přesune do IndyCar

Marcus Ericsson půjde ve stopách Takumy Satóa, Rubense Barrichella, Maxe Chiltona a dalších jezdců, kteří se po ztrátě kokpitu ve F1 odmítli rozloučit se světem rychlých nezakrytých kol. Že Sauber pro něj nebude mít místo, to jsme se dozvěděli už dříve. Švédský jezdec rovnou otevřeně přiznal, že ani nedoufá, že by ho zaměstnal jiný tým F1. Příští rok má být testovacím a rezervním jezdcem a pomáhat s vývojem vozu, ale to by mu zřejmě nestačilo. S manažerem se proto podívali až za Atlantik a našli místo v týmu Schmidt Peterson Motorsports. Příští rok ho čeká sezona v IndyCar.

"Závody IndyCar vypadají úžasně a jsem nadšený, že budu součástí této série," řekl Ericsson. "Čeká mě hodně učení. Nové tratě, závodění na oválech a podobně. Vím, že to nebude snadné, ale už se těším na tuto novou výzvu a nemohu se dočkat dne, kdy to začne."

Ericsson to oznámil v den, kdy IndyCar poprvé testovala na Okruhu Amerik a poprvé po velmi dlouhé době máme nějaké srovnání rychlosti jejího vozu s F1. Nejlepší kolo Alexandera Rossiho bylo o 15 sekund pomalejší než kolo, kterým tam Lewis Hamilton letos získal pole position, a o 10 sekund pomalejší než nejrychlejší kolo závodu, dosažené stejným jezdcem. Lepší srovnání dostaneme v březnu příštího roku, kdy se v Austinu pojede závod IndyCar a Ericsson v něm nebude chybět.