Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Podle Strolla to byl běžný závodní incident

Podle Strolla to byl běžný závodní incident

Williams: Po zastávce ostatní odlétli

Ani poměrně masivní úmrtnost soupeřů nevedla k bodovému zisku pro Williams. Obě jeho auta se usadila na posledních příčkách. Lance Stroll (14. místo) navíc ztřeštěným manévrem zkazil závod Alonsovi a kvůli penalizaci také sobě.

V cíli mu do řeči vůbec nebylo a navíc jeho líčení osudného střetu bylo poněkud svérázné: „Strašný den! Měl jsem kontakt s Alonsem v páté zatáčce prvního kola. Viděl jsem díru a poslal to do ní, ale on mě asi nezaregistroval a zavřel mě. Trefil mě a bylo po všem. Neviděl jsem ještě záběry, ale myslím si, že to byl běžný závodní incident.

Stroll na svém manévru vůči Alonsovi nevidí nic špatného

Sergej Sirotkin (13. místo) si zpočátku vedl podstatně lépe, ale nakonec to dopadlo stejně bídně: „Měl jsem velmi dobrý start a získal několik pozic. V jedné skrumáži jsme utrpěl menší škody na zadní straně podlahy, ale jízdní vlastnosti to neovlivnilo. Zřejmě proto, že jsme se všichni pohybovali ve špinavém vzduchu. Až do zastávky jsem držel vcelku krok, po ní ovšem ostatní podstatně přidali a my poznali, jak moc nám chybí výkon. V čistém vzduchu se navíc začalo projevovat poškození vozu. Ani jsem se nenadál a ocitl jsem se na chvostu. Přesto si nemyslím, že bychom dnes mohli udělat něco podstatněji jinak.