Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Budu to mít blízko do práce, těší se Räikkönen

Budu to mít blízko do práce, těší se Räikkönen

Mlčenlivý Fin krátce promluvil

Dostat z Kimiho Räikkönena něco jiného než otřepané fráze je velký úspěch i pro globálně renomované žurnalisty. Po oznámení, že příští rok se z F1 nevytratí, jelikož bude závodit za Sauber, toho také moc neřekl. Po vítězství v Austinu se z něj jako z chlupaté deky podařilo vytáhnout alespoň něco. Přestupem do Sauberu pro něj začíná nová, pohodlnější fáze jeho kariéry v F1. Na vítězství už myslet nebude, ale bude závodit a jediný švýcarský tým v poli si vybral také proto, že to bude mít blízko do práce. Ze dvou jezdci oblíbených evropských daňových rájů si finský závodník přirozeně nevybral rušné Monako, ale idylickou zemi ležící v lůně alpského pohoří.

"Závodil jsem za Ferrari, získali jsme mistrovský titul. Vyhrával jsem s nimi závody a teď pro sebe jako jezdce chci odlišnou výzvu. Chci jiné věci a jsem rád, že tam přestupuju," řekl mistr světa z roku 2007.

"Od mého domu je to (sídlo Sauberu v Hinwilu) méně než 40 minut autem. Moje rodina bude mít radost a já budu šťastný, že budu moci být více s ní. Lepší to už ani být nemohlo. Nejsem ani zklamaný, že se tak (ve Ferrari) rozhodli. Chtěl jsem od nich pouze to, aby mi řekli, co bude dál. Nic víc. To ostatní… Ve F1 jsem už dost dlouho na to, abych chápal, že takto to prostě je. Nezáleží ani na tom, zda máte smlouvu. Z mnoha důvodů se děje mnoho věcí. Ale dopadlo to dobře, těším se."