Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kimi Räikkönen končí

Kimi Räikkönen končí

Tato sezona je jeho poslední.

Kimi Räikkönen oznámil, že sezona 2021 je poslední v jeho dlouhé závodnické kariéře. Prý se takto rozhodl už dávno, jen nebyl důvod to hned oznamovat. Nyní tuto zprávu vypustil do světa prostě pouze přes sociální média.

"A je to tady. Tohle bude moje poslední sezona ve Formuli 1," napsal mistr světa z roku 2007, který bude příští měsíc slavit 42. narozeniny. "Je to rozhodnutí, které jsem udělal již v zimě. Nebylo to snadné rozhodnutí, ale nastal čas soustředit se na jiné věci v životě. Sezona sice ještě nekončí, ale už chci poděkovat rodině, všem svým týmům a každému, kdo mi pomohl v mé závodnické kariéře a hlavně ohromným fanouškům, kteří při mně zůstali celé ty roky. Formule 1 pro mě končí, ale jiné věci v životě začínají. Chci si ho vychutnat naplno, chci si ho užít. Už se nemůžu dočkat!"

Räikkönen do F1 vstoupil v roce 2001 s týmem Sauber. Po zisku titulu v roce 2007 závodil ještě dva roky a další dva pak odpočíval a závodil mimo F1, hlavě ve WRC. V jednom z rozhovorů před VC Belgie prozradil, že pokud by si nedal tuto dvouletou přestávku, určitě by ve F1 nevydržel do tak vysokého věku. Fin také oznámil, že kromě plánu trávit hodně času s rodinou nemá žádný jiný plán a ani nemá v plánu udělat si nějaký plán. Prý 19 let dělání harmonogramů podle termínů testů a závodů bylo více než dost.

Räikkönen si už příští rok ve Spa nezazávodí. Foto: Alfa Romeo

Můžeme spekulovat, že k oznámení blížícího se Räikkönenova odchodu došlo teď, aby tým Alfa Romeo mohl oznámit jméno závodníka, který ho příští rok nahradí. Podle zahraničních médií by to mohli být Valtteri Bottas, Alexander Albon i Nyck de Vries.

Zdroj: Kimi Räikkönen, Motorsport, úvodní foto: