Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Nové Alfa Romeo je lepší než loňské

Nové Alfa Romeo je lepší než loňské

V týmu zatím panuje spokojenost.

Antonio Giovinazzi má po předsezonních testech jasno. Nový vůz je rychlejší než loňský, se kterým Alfa Romeo skončilo v Poháru konstruktérů třetí od konce.

"S vozem si dobře rozumím. Ještě je samozřejmě brzo dělat nějaké závěry, ale vykročili jsme správnou nohou a do prvního závodu půjdeme připraveni," řekl Ital. "Podle mě máme letos lepší vůz. V první řadě je lepší pohonná jednotka. To mohu potvrdit. Vůz poslouchal i v náročných podmínkách, a že foukalo pořádně! Potvrdily se nám předpovědi ze simulátoru i větrného tunelu. Teď ještě počkat do první kvalifikace."

Kimi Räikkönen po prvním dni řekl, že necítil rozdíl ve výkonu, ale to byl den, kdy se Sachírem přehnala písečná bouře. Také podle něj bude letošní vůz konkurenceschopnější a o jeho spolehlivosti hodně vypovídá 166 kol, které s ním zvládl v poslední den testování.

"Časy dosaženy v testech téměř nic neznamenají, takže vůbec nevíme, jak na tom budou naši soupeři. Ale už víme, jaký je náš vůz. Mám z něj lepší pocit, než jsem měl loni. Myslím, že jsme od konce minulého roku udělali krok dopředu, ale pravdu odhalí až závody," řekl finský jezdec.

"Cítíme, že jsme připraveni na začátek sezony. Vůz byl spolehlivý a podařilo se nám odstranit věci, které nás trápily loni," potvrdil Jan Monschaux, technický ředitel týmu.

Jezdci Alfa Romeo jsou s novým vozem spokojeni. Foto: Alfa Romeo

Zdroj: RaceFans, planetf1, úvodní foto: Alfa Romeo