Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönenovi přece jen bude trochu smutno

Räikkönenovi přece jen bude trochu smutno

Nebo možná ani ne.

Räikkönen přece jen nemá srdce z ledu a v Abú Zabí prozradil, co mu na životě závodníka F1 bude skutečně chybět. Trochu. Tedy, možná bude. Ale spíše ne než ano.

Poznal jsem tady mnoho lidí, ze kterých se stali moji kolegové. Hodně dobrých lidí a z některých se stali přátelé,“ řekl 42letý závodník, když dostal otázku, co mu bude od příštího týdne asi nejvíce chybět. „Ale stejně jsme při práci tak zaneprázdněni, že většinou těžko mluvit o skutečném přátelství. Tohle není práce, která vám nechá spoustu volného času. Ale můžeme setkat mimo práci, když budeme chtít a bude to tak lepší. Pokud mám zmínit ještě něco, tak samotné závodění, ale F1 není jediná závodní série na světě a některé jsou asi i lepší z pohledu čisté zábavy z jízdy. Takže vlastně těžko říct.

Fin je smířený i s tím, že se na něj bude vzpomínat jako na závodníka, který nebyl vždy a za každých okolností nejrychlejším jezdcem v poli.

Někdy rozhodují opravdu drobné detaily. Když dostanete dobrý vůz, tak jsou to tyto detaily, které vám určí další cestu. Tak nebo tak si odnáším spoustu pěkných vzpomínek. Strávil jsem tady velkou část života. Nevím, jestli to je dobře nebo špatně, ale prostě je to tak. F1 je časově náročná, ale F1 nikdy nebyla tím nejdůležitějším v mém životě, takže je i dobře, že to už končí a že mě čeká normální život.

 "Už mi dejte pokoj, vím co mám dělat," to je hláška, na kterou se tak rychle nezapomene. Foto: Alfa Romeo

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Alfa Romeo