Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Räikkönen a Giovinazzi zůstanou součástí Alfy Romeo

Räikkönen a Giovinazzi zůstanou součástí Alfy Romeo

Schumacher a Pérez se musejí poohlédnout jinde

Kdepak, Kimi Räikkönen do starého železa ještě nepatří. Zprávu o tom, že se rozhodl prodloužit si s Alfou Romeo kariéru ve F1 o další rok, jsme přinesli už začátkem října. Na potvrzení se čekalo poněkud déle a je spojeno s mnohem překvapivější zvěstí. V Hinwilu se odhodlali dát další šanci i Antoniu Giovinazzimu, byť mnozí už na jeho místě viděli Micka Schumachera.

Syn sedminásobného mistra světa tak nejspíše zakotví v klientském týmu Ferrari Haasu, a to po boku Nikity Mazepina, jehož tatínek zajistí tolik potřebné finance. Jinde se musí poohlédnout také Sergio Pérez, o jehož námluvách s Alfou Romeo se leccos proslýchalo. Mexičan podle všeho ale primárně cílí na angažmá u Red Bull Racingu – pokud se ten rozloučí s Alexanderem Albonem. 

Antonio Giovinazzi si, patrně především díky intervence ze strany Scuderie Ferrari, udržel džob ve F1. Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo je pro mě více než jen normální tým, je to moje druhá rodina,“ prohlásil při této příležitosti Räikkönen, jenž do tehdejšího Sauberu poprvé přišel už v roce 2001. „Pořád tu potkávám spoustu lidí z tehdejší doby a panuje tady jedinečná atmosféra. To mně dodalo motivaci absolvovat další sezonu ve F1. Kdybych tomuto projektu nevěřil, nebyl bych tady!

Antonio měl v závěru loňského roku skvělou formu a letos v tomto trendu pokračoval, ať už jde o výkony na trati, nebo spolupráci s inženýry. Ve stáji hraje důležitou roli a nový kontrakt si určitě zasloužil,“ zdůvodnil kontroverzní rozhodnutí, které hned našlo spoustu kritiků, šéf týmu Fréderic Vasseur.

Zdroj: Alfa Romeo, úvodní foto: Alfa Romeo