Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Alfa Romeo s odvoláním neuspěla

Alfa Romeo s odvoláním neuspěla

Výsledky z Německa se měnit nebudou

V červencové Velké ceně Německa na Hockenheimringu se stáj Alfa Romeo mohla původně radovat se zisku deseti bodů. Kimi Räikkönen totiž proťal cílovou pásku jako sedmý a jeho týmový kolega Antonio Giovinazzi projel pod šachovnicovou vlajkou jen o jedno místo za ním.

Bádensko-Württembersko ale tým nakonec opouštěl s nulou. Reakce spojky při startu totiž na obou vozech překročila povolený limit 70 milisekund a jezdci tak obdrželi po závodě půlminutovou penalizaci, která je v konečných výsledcích srazila až na 12., respektive 13. příčku.

Alfa Romeo si může k letošní Velké ceně Německa definitivně připsat nulu.

Švýcarská ekipa se ovšem s tímto rozhodnutím nechtěla smířit a ačkoli proti časovým trestům nelze podle pravidel podat odvolání, učinila tak. Zvrátit situaci ve svůj prospěch se jí ovšem nepovedlo. Mezinárodní odvolací soud FIA totiž na dnešním zasedání v Paříži označil její pokus za nepřípustný a výsledky závodu se tak zpětně měnit nebudou.

Toto rozhodnutí tedy znamená, že v držení Lewise Hamiltona zůstává i nadále deváté místo a jeho aktuální bodový zisk tak zůstává na čísle 296. Odčítat se nebude muset ani u Williamsu a Roberta Kubici, kterým potrestání obou bílo-červených monopostů vyneslo 10. místo a jeden bod. Ten doposud zůstává jediným letošním příspěvkem na konto stáje i jezdce.