Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso si myslel, že drží klíče od přestupového kolotoče

Alonso si myslel, že drží klíče od přestupového kolotoče

Za špatná rozhodnutí si může sám, míní Hamilton

Lewis Hamilton svou mimořádně úspěšnou kariéru závodníka F1 odstartoval v roce 2007 v McLarenu po boku Fernanda Alonsa, tehdy úřadujícího mistra světa. Onoho roku získali stejný počet bodů a oba dělil pouze bod od Kimiho Räikkönena, jenž se stal novým šampionem. Brit a Španěl v následujících letech svedli nejeden boj o vítěznou trofej, přestože k duelu o titul nikdy nedošlo. Jenže v posledních letech už Alonso nezávodí o tituly ani o vítězství. A jelikož se s F1 již pomalu loučí, novináře napadlo zeptat se Hamiltona, zda mu není Alonsa líto a zda mu nechybí jejich tvrdé souboje.

"Ne, nelituji, že nešel do lepšího vozu," řekl Hamilton pro Motorsport. "Když jsme spolu na tiskovce, tak dostává otázky jako dvojnásobný mistr světa, ale já vím, že jich mohl mít mnohem více. Jenže to není o tom, že nedostal příležitost. Byl špička a mohl jít téměř kamkoliv, kam by chtěl. A rozhodnutí jsou klíčovou součástí tohoto sportu. Rozhodnutí o tom, za který tým budete závodit. A pokud se mylně domníváte, že ovládáte přestupový trh, tak je to velká chyba.

Myslel si (Alonso, v roce 2014), že má všechno pod palcem. Pokud tomu dobře rozumím, tak v silné pozici byli ještě Vettel a já. Jakmile se vzdal kontraktu (s Ferrari), Seb po tom skočil a jemu se uzavřela cesta zpátky. Myslel si, že může sebrat Vettelův flek (u Red Bullu), ale oni si ho obsadili sami. Tehdy si asi musel říci: A do pr....!, protože vedle mě (v Mercedesu) nebylo místo.

Ale moc ho respektuji. Je to fenomenální jezdec a všechny ty roky jakoby se na jeho jménu vůbec nepodepsaly. Stále je velmi, velmi respektovaným závodníkem."