Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Smedley chce odejít pouze z Williamsu, ne z F1

Smedley chce odejít pouze z Williamsu, ne z F1

Udělá si pauzu, pak přehodnotí hromadu nabídek

Jak jsme informovali, Rob Smedley na konci sezony opustí tým Williams a bude si více užívat rodinný život. Nicméně, když si dostatečně odpočine, chce se 44letý inženýr vrátit do práce, pravděpodobně do jiného týmu F1.

"Vyrostli jsme a jsme lepší. Věřím, že Williams zanechávám v lepším stavu, než jsem ho našel," řekl Smedley, který se k týmu připojil na začátku roku 2014. "Teď je tady dobrá parta, s dobrými znalostmi a metodami. Osvojili jsme si vědecký přístup k práci s pneumatikami i s autem jako takovým, takže tito lidé jsou lépe připraveni na jakýkoli vůz, který dostanou do rukou.

Nadešel čas, abych přijal novou výzvu. Williams čeká vlastní výzva, musí se dostat z místa, kam teď spadl. Nějaký čas budu doma. V první řadě a především budu s rodinou, která mě tak dlouho podporuje. Chci být normálním manželem a otcem, který se nevypaří každé dva týdny a který nepracuje každý den do deváté nebo desáté večer."

Práce pro jiný tým nemusí být jedinou možností. Někteří jeho bývalí nadřízení a kolegové, třeba Nikolas Tombazis a Pat Symonds, začali pracovat přímo pro formuli 1. Ale zájem mohou mít i týmy z jiných odvětví motorsportu.

"Rozhodně chci zůstat ve F1. To je moje vášeň, působím v ní celý svůj pracovní život a tady je vrchol motorsportu. Existují jiné série a dá se říci, že některé jí šlapou na paty, ale stále má hodně co nabídnout. Takže chci zůstat ve F1 a u techniky. Mám to štěstí, že už teď komunikuji s jistými lidmi. Momentálně nezavírám žádné dveře. Nechám nabídky ležet na stole a po nějakém čase se k nim vrátím s čistou hlavou a méně unavený. Pak se rozhodnu."