Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Smedley odchází z Williamsu

Smedley odchází z Williamsu

Raději se už bude věnovat rodině

Rob Smedley letos u Williamsu končí a minimálně na nějaký čas si odpočine i od celé F1. Po mnoha letech chce konečně více času věnovat své manželce a synům. Přijde vám to povědomé? Smedley o této potřebě mluvil již na konci roku 2016. Felipe Massa končil kariéru a on se chtěl stáhnout do pozadí, přijmout nějaký časově nenáročný džob v Grove, a tím skončit s cestováním se závodním týmem po celém světě. Jenže Valtteri Bottas byl nečekaně povolán do Mercedesu, Felipe Massa se vrátil do týmu a ať už to s tím souvisí nebo ne, Smedley zůstal na místě výkonnostního ředitele.

Smedley a Massa se potkali ve Scuderii Ferrari, kde britský inženýr dělal brazilskému závodníkovi závodního inženýra a dokonale si sedli. Smedley je autorem známého: "Felipe, baby, jen klid,", ale i ještě známějšího: "Felipe, Fernando je rychlejší než ty. Potvrď, že si tomu rozuměl," ačkoli k tomu ho donutilo vedení Ferrari, jak před dvěma lety přiznal. Před rokem 2014 oba přešli z Ferrari do Williamsu, aby sehráli větší role v menším týmu a v roce 2016 oba odcházeli, aby v roce 2017 přece jen pokračovali. Massa ale na konci roku 2017 z Williamsu opravdu odešel a byl nahrazen Sergejem Sirotkinem, zatímco Smedley si bude své povinnosti plnit až do konce této sezony.

Smedley tentokrát neplánuje ani zůstat v pozadí, Williams ovšem "zůstane v jeho srdci". Claire Williamsová v oficiálním oznámení uvedla, že jeho rozhodnutí upřednostnit rodinu chápe a že bude všem chybět jako odborník i jako člověk.