Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Co bude s Robem Smedleym?

Co bude s Robem Smedleym?

Williams ještě neví.

Zdá se, že Rob Smedley se o "sundání nohy z plynu" rozhodl až v závěru sezony a Williams zůstal trochu překvapený. Dlouholetý závodní inženýr Felipeho Massy ve Ferrari přišel do Williamsu téměř současně s brazilským závodníkem a obsadil místo výkonnostního šéfa, tedy šéfa celé skupiny inženýrů cestujících na velké ceny. Krátce poté, co Felipe Massa oznámil ukončení kariéry v F1, on oznámil, že ustupuje do pozadí. Už nechce cestovat na všechny závody a chce být víc s rodinou, ale přitom součástí Williamsu. Jenže Williams ještě neví, kam ho přeřadí.

"Myslím, že chci na dva až tři roky trochu zpomalit. Moje práce vyžaduje, abych o víkendech velkých cen byl s týmem, ale mám i osobní život, velmi mi chybí čas trávený s rodinou," řekl Smedley.

Bude tedy Smedleymu nabídnuta jiná pozice a bude častěji v továrně v Grove?

"To je diskuse, která může a nemusí být. Ať už je s týmem na okruhu nebo v Grove, vždy bude cenným členem týmu," řekla Claire Williams. "Máme velký technický tým a musíme rozhodnout, kde nejlépe využijeme jeho technické schopnosti. To není negativní. Někdo jako Rob touží po progresu a chce dělat více. Někdy to nemusí být na trati, může vzít větší roli v továrně. Uvidíme."

Zástupkyně šéfa Williamsu potvrdila, že o Smedleyho rozhodně nechce přijít a nepřipisuje mu vinu za letošní neúspěšný boj s týmem Force India. Rozhodnutí o Smedleyho novém místě možná čeká na větší rozhodnutí. Zákulisní drby tvrdí, že do Grove zamíří Paddy Lowe z Mercedesu a Williams tyto zprávy podporuje tím, že se k nim odmítá vyjádřit.