Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Smedley si ve Williamsu hledá nové místo

Smedley si ve Williamsu hledá nové místo

Čeká na nového technického ředitele?

Poté, co Felipe Massa oznámil odchod z Williamsu, oznámil i Rob Smedley odchod z místa šéfa výkonnosti vozu. Tato funkce ho nutila být s týmem během každé velké ceny, tedy všude od Austrálie až po Mexiko, což výrazně omezovalo jeho čas na rodinu. Takové alespoň bylo oficiální vysvětlení. Z Williamsu ale neodchází a nakonec by mohl mít nejen důležitou roli v továrně, ale zúčastnit se i pár závodních víkendů.

"Stále jsem v designu i v aerodynamice, ale už se nevěnuji pouze krátkodobým cílům, tedy tomu, aby byl vůz funkční a aby se na trati využil celý jeho potenciál a aby v závodním týmu všechno klapalo," řekl Smedley. "Začínám se věnovat střednědobému až dlouhodobému vývoji. Je důležité, abychom tomuto přikládaly větší pozornost, protože se tlačíme na nejvyšší příčky. To bude klíčová část toho, co teď dělám."

Přesnou pozici zatím neprozradil a možná ji ani nemá. Je možné, že technické oddělení Williamsu čeká na nového technického ředitele, protože Pat Symonds odešel do důchodu. Do Williamsu by měl přijít Paddy Lowe z Mercedesu a podle některých médií i James Key z Toro Rosso.

"To ještě není rozhodnuto," odpověděl Smedley na otázku ohledně rozdělení svého času mezi továrnu a závodní tým. "Ne že by tu teď byl chaos, jenom se snažíme přijít na to, jak co nejlépe poskládat naši strukturu, abychom maximálně využili schopnosti nás všech. Bude to jasnější, jen co budeme mít nový vůz a půjde rozpoznat, kde jsou největší nedostatky.

Pracuji pro Williams a miluji ho stejně, jako jsem ho miloval už jako dítě. Jsem šťastný, že jsem součástí probíhajícího oživení Williamsu a chci být při tom bez ohledu na to, v jaké budu pozici. Pro mě je to důležité. Zavázal jsem se tomuto týmu. Měli jsme chudý rok, ale lidé, kteří neukážou odhodlání a když přijdou těžší časy, odejdou někam na pohodlnější teplé místečko, beztak nejsou lidé, které by měl Williams zaměstnávat."