Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams se už těší na další velkou změnu pravidel

Williams se už těší na další velkou změnu pravidel

Vrátí se mezi špičkové týmy?

Williams se těší z velké příležitosti, kterou pro něj je velká změna pravidel naplánována na sezónu 2017. Zatím poslední velká změna, přechod na hybridní pohonné jednotky v roce 2014, mu otevřela cestu z chvostu středu pole až na stupně vítězů. V poháru konstruktérů skončil třetí a ještě litoval, že sezóna není delší, protože byl přesvědčený, že má druhý nejrychlejší vůz. Loni skončil opět třetí a letos to už vypadá, že bude rád i za čtvrté místo. Pozvolný ústup z pozic by se ale měl zastavit, Williams plánuje další razantní krok vpřed.

"Způsob, jakým nyní v F1 vyvíjíme vozy, s omezenými možnostmi testování aerodynamiky, mnohem více vyhovuje někomu jako my, někomu s omezenými zdroji," řekl Rob Smedley. "Rok 2017 bude pro Williams skvělou příležitostí vrátit se dopředu k nejlepším. Musíme být schopni to udělat, jinak zapadneme do druhé ligy F1. Naším cílem je nejen využít této příležitosti, ale pohnout se vpřed. Nechceme zůstat přešlapovat na místě. Williams je silný tým, budeme pokračovat ve využívání jeho silných stránek a posilování slabých."

Tým z Grove nemá vybrané konkrétní oddělení nebo oblast, kterou by se před další sezónou pokoušel výrazně zlepšit, místo toho postupuje na všech frontách.

"Nemáme konkrétní slabé místo. To je v F1 častá chyba, soustředit se na jednu vybranou oblast. Pokud někde nemáte opravdu do očí bijící chybu, nemůžete na to jít takhle. I pokud jste někde trochu slabší, ještě to neznamená, že byste na tuto oblast měli více tlačit. Jako při žonglování, i tady musíte udržet všechny míčky v pohybu. Takže budeme pokračovat v hledání možností ve všech oblastech vozu, ať už jsou to mechanika, aerodynamika, nebo věci kolem pneumatik. Budeme zlepšovat fungování společnosti jako celku."