Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Smedley se po Massově odchodu stáhne do pozadí

Smedley se po Massově odchodu stáhne do pozadí

Bude trávit více času s rodinou, méně s Williamsem.

Rob Smedley je jednou z důležitých posil, které Williams získal před sezónou 2014. Nejprve získal Felipeho Massu a pak z Ferrari přišel i jeho bývalý závodní inženýr. Smedley dostal post šéfa výkonnosti vozu, což ho postavilo do čela celého technického týmu cestujícího na velké ceny. Nyní Massa z Williamsu odchází a už se cítí být příliš starý na to, aby závodil za některý z menších týmů, takže končí i v F1. Smedley tvrdí, že jeho vlastní rozhodnutí nijak nesouvisí s Massovým, ale už ho nebudeme vídat v garáži Williamsu, nebo alespoň ne tak často. Plánuje omezit čas vkládaný do své kariéry a také se více věnovat rodinnému životu. Zůstává zaměstnancem Williamsu, bude pracovat v jeho továrně v Grove.

"Mé rozhodnutí nemá nic společného s Felipeho rozhodnutím," řekl 42letý Smedley. "Už 20 let cestuji po světě, po jednom závodě mě hned čeká další. Už toho bylo dost a proto nyní na dva-tři roky zatáhnu brzdu. Moje povolání vyžaduje, abych byl na každém závodě, ale mně už moc chybí rodina. Nadále budu součástí F1 a Williamsu. Zavázal jsem se pomoci mu s přebudováním týmu před dalšími úspěchy, ale to se dá i bez toho, abych byl na každém závodě."

Smedley také přiznal, že o Massově odchodu věděl dřív než většina z nás, 35letý Brazilec k tomuto rozhodnutí směřoval už delší dobu.

"Jsem rád, že Felipe nepůjde dolů, z jednoho slabého týmu do druhého. Mám ho velmi rád, ale myslím si, že jeho rodina má z jeho rozhodnutí radost. Jeho máma a táta a jeho žena jsou moc dobří lidé, kteří si nyní Felipeho více užijí jako syna, manžela, otce… Musím přiznat, že jsem o jeho rozhodnutí věděl dříve než většina lidí."