Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Smedley: Z Bottase bude špičkový jezdec

Smedley: Z Bottase bude špičkový jezdec

Ve Williamsu jsou z mladého Fina nadšeni.

Podle Roba Smedleyho může být z Valtteriho Bottase již brzy špičkový jezdec. Na Silverstone startoval ze 14. místa, do cíle však dojel jako druhý. Nad Finovy síly byl pouze Lewis Hamilton jezdící v nedostižném voze Mercedesu. Na stupních vítězů se objevil i v Rakousku, kde skončil třetí a z pódiových umístění mu už tak chybí jedině vítězství.

"Na Silverstone Valtteri opět udělal vše, co se jen udělat dalo", neskrývá spokojenost šéf výkonnosti Williamsu. "Nedá se říct, že by se měnil můj názor na něj. Už dlouho si všímám, jak se zlepšuje po každém závodě. Je skvělým jezdcem a jednou bude výjimečný. Máme velké štěstí, že jezdí za náš tým.

Je opravdu velmi, velmi dobrý. Jeho jezdecké umění je fenomenální a je super-rychlý. Přitom je to mladý kluk s nohama pevně na zemi a velmi dobře se s ním spolupracuje. Rád si nechá poradit, ale ne jen v základních věcech. Můžeme s ním mluvit i o jeho jezdeckém stylu, či způsobu komunikace. Pokud se podíváte na záznam rádiové komunikace mezi ním a boxovou zídkou uvidíte, jak je s týmem dokonale sladěn. Pokud chcete něco dosáhnout, je spolupráce jednou s klíčových oblastí a my jdeme správným směrem."

Bottas je V F1 teprve druhou sezónu, ale v průběžném hodnocení šampionátu se ocitl ve společnosti mistrů světa - Sebastiána Vettela a Fernanda Alonsa.