Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams se bude nadále zaměřovat na rychlé okruhy

Williams se bude nadále zaměřovat na rychlé okruhy

Kvůli pár tratím se nevyplatí měnit celý koncept vozu.

Už od konce sezóny 2015 Williams avizoval, že jeho hlavním zimním cílem je zlepšit konkurenceschopnost svého vozu na pomalých okruzích a mokré trati, aby mohl neustále konkurovat nejlepším. V Monaku, na nejpomalejší trati kalendáře F1, bylo vidět určité zlepšení, ale stačilo pouze k získání jediného bodu za 10. místo Felipeho Massy. To musí na tuto sezónu stačit, Williams už současný vůz zásadněji nezmění.

"Vždycky nám sedí okruhy s vyšší průměrnou rychlostí a tímto směrem vůz celou dobu vyvíjíme a budeme v tom pokračovat. Myslíme si, že toto se nám vyplatí více než snažit se zlepšit na tratích jako Monako a Singapur. Musíme akceptovat, že když přijdeme na trať jako Monako, nebude to náš nejlepší závod. Ale když přijedeme do Kanady, Silverstone nebo Austrálie a na podobné okruhy, budeme samozřejmě chtít být blíže k vozům Ferrari a Red Bullu a soupeřit s nimi," řekl Rob Smedley, výkonnostní šéf Williamsu.

"V Monaku jsme získali bod, přitom před rokem jsme byli od bodovaných míst vzdálení asi milion kilometrů. Spíše mě mrzí, že jsme mohli získat i více bodů a nezískali. Ještě stále se učíme správně používat nový vůz a během víkendu jsme výrazně měnili nastavení, dokonce ještě i před kvalifikací. Když jsem mluvil s týmem, řekl jsem, že vůz je již víceméně dobrý a potřebujeme jen malá zlepšení. Když srovnáte naši rychlost s rychlostí Force India, zas tak špatné to nebylo."