Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Smedley zklamaný výsledkem Williamsu

 Smedley zklamaný výsledkem Williamsu

Dva body byly tvrdě vydřené.

Williams se v Maďarsku zcela vytratil z čelních pozic a soupeři ze středu pole dostali příležitost přiblížit se mu. Nakonec to pro Williams nebyla až taková katastrofa, jelikož jeho nejvážnější soupeř, tým Force India, získal pouze jeden bod a body rozdány McLarenu a Toro Rosso (zatím) nejsou až takovým problémem. Důvod k rozčarování je však zřejmý, a to i přesto, že Felipe Massa jezdil se špatně nastaveným vozem.

"Výsledek mě zklamal," řekl Rob Smedley, výkonnostní šéf Williamsu. "Na tyto dva body jsme se hodně nadřeli. Myslím, že Valtteri více získat nemohl. Odjel solidní závod, ale vůz prostě nebyl rychlý.

Po Felipeho nehodě byl jeho vůz nevyvážený a jednoduše se nedostal do rytmu. Po startu z 18. místa se špatně vyváženým vozem to nemohl mít jednoduché. Po nehodě v kvalifikaci jsme museli jeho vůz znovu složit, řízení nebylo vycentrované a v pravotočivých zatáčkách to měl těžké. Před závodem jsme se to snažili opravit, v garáži i na startovním roštu. Naši lidé odvedli velmi chvályhodnou práci."

Tým tedy z Maďarska odcházel zklamaný a v obavách o konkurenceschopnost na dalších pomalých tratích.

"Toto jsou pro tým těžké časy. Musíme se soustředit na sebe, pracovat jako tým a najít způsob, jak s tímto vozem podávat lepší výkony."