Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Haas se definitivně zbavil Ferrucciho

Haas se definitivně zbavil Ferrucciho

Ať si hledá štěstí v Americe

Cesty Haasu a Santina Ferrucciho se s konečnou platností rozcházejí. Americká stáj rezignovala na služby zlobivého chlapce, který na sebe upozornil nevídaným incidentem ve formuli 2.

Ferrucci působil jako testovací jezdec, šlo však spíše o čestnou funkci, kterou mu obstaral jeho stejně neposedný tatínek. Oba dva se vyznamenali během víkendu F2 v Silverstone, když údajně rasistickými výroky uráželi Santinova týmového kolegu Arjuna Mainiho. Junior pak během dojížděcího kola po závodě Inda nesmyslně taranoval.

Stáj Trident (které navíc Ferrucciové dlužili) ho na hodinu vyhodila a od FIA dostal distanc na dva následující podniky. Ten si ovšem neodpykal, protože se přemístil za oceán, kde si vyzkoušel IndyCar.

 

Tohle už je minulost...

 

Vše jsme promysleli a přijali toto rozhodnutí. Santino nás opouští, protože vidí svoji budoucnost v USA. Tak proč by tady zůstával, když chce jít vlastní cestou?“ konstatoval šéf Haasu Günther Steiner. Náhradu za něj už má – Pietra Fittipaldiho. Pod palcem dosud drží i Mainiho, jemuž ovšem sezona ve F2 totálně nevyšla (16. místo), a také Louise Delétraze, který absolvoval docela nadějné posezonní testy v Abú Zabí.