Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Už žádná týmová režie

Už žádná týmová režie

Hamilton má pro Mercedes skvělé novoroční předsevzetí

Lewis Hamilton loni svého finského týmového kolegu evidentně rychlostně předčil, získal další titul mistra světa, porazil Sebastiana Vettela jezdícího za Ferrari a v historických tabulkách je před ním pouze Michael Schumacher. Přesto mu vzpomínku na skvělou sezonu hyzdí jedna velmi nepříjemná zkušenost. Jedná se přitom o závod, který vyhrál, o Velkou cenu Ruska. Jenže vítězství mělo patřit Valtterimu Bottasovi, jenž ale už vypadl z boje o titul. Mercedes rozhodl, Bottas vykonal rozkaz a Hamilton po závodě nevěděl, co říct médiím a zda se uprostřed stupňů vítězů alespoň naoko radovat, nebo raději ani to ne.

"Velmi si přeji, aby se ten scénář už nikdy neopakoval," říká britský jezdec. "Byla to část šampionátu, kdy tým kalkuloval s tím, že mi chce zařídit co největší náskok před ostatními a takto se ujistit, že domů přivezeme obě trofeje. Já s Valtterim jsme nikdy nechtěli, aby si vozy vyměňovaly pozice. Chtěli jsme závodit a dojet na místech, která jsme si zasloužili. Valtteri byl v ten víkend rychlejší a zasloužil si vítězství.

Bylo to hodně trapné. Když mi tým oznámil, že Valtteri mě pustí před sebe, už si nevzpomínám přesně, ale řekl jsem něco jako: Raději mu řekněte, že má zrychlit! Měl jsem pocit, že jsem rychlejší, ačkoli v kvalifikaci byl lepší on. Pamatuji si, jak zpomalil a já jsem projel kolem. Takhle jsem to nikdy nechtěl a ani si nemyslím, že je na světě závodník, kterého by to těšilo."