Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton přes zimu přibral

Hamilton přes zimu přibral

Konečně se může dobře najíst

Zatímco v popředí zájmu jsou nyní nová pravidla ohledně aerodynamiky, jezdcům F1 změnila život jiná novela. Minimální hmotnost jezdce, se závažími nebo bez, je od letošního roku stanovena na 80 kilogramů, odděleně od minimální hmotnosti vozu. Jednak se tím vyrovnávají podmínky pro vysoké a nízké jezdce, jednak si všichni mohou dopřát trochu lepší stravování.

Mezi vyšší jezdce se ve F1 počítá i 184 centimetrů vysoký Nico Hülkenberg, jenž se těší hlavně z toho, že jeho konkurenti již nebudou mít lehčí nebo lépe vyvážené vozy pouze proto, že nenarostli tak jako on.

"Popravdě řečeno, po celou kariéru jsem přibližně na jedné hmotnosti. Moje bojová hmotnost, se kterou jsem spokojený, je kolem 78 kilogramů. Takže dvě kila pod osmdesátkou. Na této váze se potřebuji a chci udržet. O moc níže už by to beztak nešlo. Ale vím, co se děje, že lehčí jezdci přišli o výhodu, na kterou byli zvyklí. Je to pryč, takže to nyní bude spravedlivější. Ale nemyslím si, že to pro mě bude zas až taková výhoda," řekl Němec.

O 10 centimetrů menší Lewis Hamilton s pravidly nic nenadělá, tak se rozhodl alespoň nabrat více svalové hmoty. Během zimních svátků si dopřál pořádné porce a přibral.

"Pořád jsem pod limitem (80 kg), takže je to v pořádku," řekl úřadující šampion. "Základy tréninku jsou každou zimu identické, jde se za stejným cílem, takže změna mě potěšila. Během tréninku to bolelo (boj s hmotností), ale tento rok jsem mohl vyzkoušet jiné metody, pracovat s pár novými lidmi. Bude to pokračovat během roku, ale již teď se cítím silnější než za poslední roky. Podíl tělesného tuku půjde dolů a svalstva nahoru. Cílem není vypadat jako Hulk, ale i tak nějaký čas potrvá, než správným způsobem naberu správné svalstvo. Prozatím je skvělé jíst, kolik chci, nabírat si větší porce."