Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Brawn věří v budoucnost F1 ve Velké Británii

Brawn věří v budoucnost F1 ve Velké Británii

Nemusela by se ale jmenovat Silverstone

Velká cena Velké Británie nezhyne. Tvrdí to alespoň sportovní ředitel F1 Ross Brawn. „Nevěřím, že letos se jede v Silverstone naposledy,“ je přesvědčen.

Organizátoři snad nejtradičnějšího podniku v seriálu nejenže dosud nenašli společnou řeč s Liberty Media, ale předčasným vypovězením licenční dohody řádně přilili oleje do ohně. Navíc se postavili do čela rebelantů z promotérské asociace.

Máme odlišné pohledy na to, co je přiměřené,“ přiznává Brawn. „Nejde o nepřeklenutelné rozpory, řešení jsme ovšem prozatím nenalezli. Což je frustrující.

Velká cena Velké Británie se nemusí nutně konat v Silverstone

Muž, který zná svět F1 jako málokdo jiný, připouští zároveň, že Silverstone není dogma. Existují i jiné alternativy: Brands Hatch, Donington… A také Londýn. „To by ovšem byl městský závod,“ připomíná. „Myslím si ale, že by tu byl prostor pro něj i klasický okruh.“ Takže dvě velké ceny ve Spojeném království? „Byla by to Velká cena Londýna, ne celé země.

Nešlo by pochopitelně jet v centru, to by přineslo jen neuvěřitelný chaos. Ale na předměstích se najdou příhodné lokality. Všechno je zatím otevřené,“ vysvětluje Brawn. „Chceme udržet F1 na ostrovech a nejlépe v Silverstone. Zaručit v této chvíli nicméně nemohu nic.