Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V Melbourne se bude dávat bod navíc

V Melbourne se bude dávat bod navíc

Bonus za nejrychlejší kolo definitivně schválen

Bonusový bod za nejrychlejší kolo v každé velké ceně F1 je realitou. Poslední překážka, souhlas Komise pro F1, byla zdolána. Její členové se v elektronickém hlasování vyslovili pro jeho zavedení již od úvodního podniku v Melbourne. Proti nebyl nikdo.

Jak už bylo oznámeno, dodatkový bod obdrží pouze ten závodník, který se v konečné klasifikaci závodu umístí do desátého místa. Započítává se rovněž do hodnocení Poháru konstruktérů.

„Společně s FIA neustále usilujeme o to, najít způsoby, jak vylepšit show. Současně ovšem chceme zachovat integritu F1,“ vyjádřil se sportovní ředitel šampionátu Ross Brawn. „Hlavně potřebujeme, aby seriál byl pro diváky napínavější. Domnívám se, že jsme právě udělali krok tímto směrem.

Bod za nejrychlejší kolo bude poprvé udělen již tento týden v Melbourne

Obnovení bonifikace za nejrychlejší kolo po 60 letech (platila již v období 1950 – 1959) předcházely rozsáhlá diskuse a anketa mezi fanoušky. Ti byli téměř jednoznačně pro.

Často jsme slýchali, že se jezdec týmu ptal, komu patří nejrychlejší kolo. Teď se z prestižní záležitosti stane motivační prostředek, který udělá závody ještě atraktivnější,“ uvedl Brawn.