Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull již má na voze vylepšení pro Čínu

Red Bull již má na voze vylepšení pro Čínu

Newey pracuje na plné obrátky

Zdá se, že Red Bull ucítil příležitost vrátit se do pravidelného boje o vítězství a jeho zaměstnanci opět makají na sto procent. Helmut Marko vyzvedl hlavně jednoho z nich, Adriana Neweyho. Newey přitom před pár lety oznámil odchod do pozadí. Věnoval se projektům mimo F1 a technické oddělení Red Bullu přenechal skupině bývalých podřízených. Před rokem byl dokonce technickým ředitelem týmu jmenován Pierre Wache. S příchodem Hondy a úpravou technických pravidel se ale všechno změnilo.

"Díly plánované pro třetí závod sezony byly vyrobeny dříve a na vůz se dostanou již v Melbourne. A to díky tomu, že na to (Newey) tak tlačil," prozradil poradce Red Bullu pro motorsport. "Náš optimismus nestojí na vodě. Já nás vidím za Ferrari, co se týče závodní rychlosti, ale před Mercedesem. RB15 je jistě nejlepší, ale také nejdražší vůz v historii Red Bull Racingu, vzhledem k účinnosti a technické dokonalosti jeho částí. Umožnilo nám to přesvědčení každého našeho zaměstnance, že jsme zpátky na správné cestě. Opět máme šanci vybojovat vítězství vlastními silami."

Ne všichni ale věří, že Marko nepřehání, když tvrdí, že cílem Red Bullu v prvním roce s Hondou je minimálně pět vítězství.

"Mnoho hlasů se ozvalo, jen aby prohlásily, že Honda to nemůže dokázat. Jenže my jsme nikdy neměli tak bezproblémové zimní testy. A když máme více koňských sil, je pouze logické těšit se na lepší rok. Loni jsme dosáhli čtyř vítězství, letos je realistickým cílem pět, ale doufám, že jich bude více," prohlásil Marko.