Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Wolff popřel plány na konkurenční sérii

Wolff popřel plány na konkurenční sérii

S Ecclestonem se ale setkal…

Toto Wolff popřel zvěsti o založení série, která by konkurovala F1 a kterou by pomohl vytvořit bývalý capo di tutti capi Bernie Ecclestone.

Konkurence F1 se měla zrodit již vícekrát, vždycky, když v minulosti nebyly týmy spokojeny s podmínkami, které jim předkládal právě Ecclestone (i když zpočátku byl Ecclestone v čele rebelů, než přebral moc). Při posledních takových jednáních, před rokem 2014, bylo proto do smluv velkých týmů napsáno, že podobné veřejné výhrůžky odchodem z F1 se již nesmějí opakovat. I díky tomu současné jednání s novými vlastníky F1 Liberty Media o budoucnosti šampionátu po roce 2020 probíhá více za zavřenými dveřmi a navenek poklidněji.

Auto motor und sport ale prý má informace, že to za těmi zavřenými dveřmi to neprobíhá dvakrát nejlépe, což je důvodem, proč se minulý měsíc Bernie Ecclestone, Toto Wolff, bývalý prezident Ferrari Luca di Montezemolo a Lawrence Stroll, miliardář vlastnící tým Racing Point, setkali ve švýcarském lyžařském středisku. Šéf Mercedesu nepopírá, že k setkání došlo, ale o zakládání nové série prý nebyla řeč.

"Lawrence Stroll mě pozval do Gstaadu a Bernie tam má chatu," vysvětlil Wolff. "Řeči o nové sérii jsou totální nesmysl. Chceme plně podporovat Liberty v její kampani."