Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes zůstane, ale má dvě podmínky

Mercedes zůstane, ale má dvě podmínky

Automobilka vidí zelenou budoucnost

Ola Källenius, generální ředitel společnosti Daimler, v rozhovoru pro televizi Sky prozradil, co musí formule 1 splnit, aby Mercedes zůstal její součástí i po roce 2020.

"Podle mě jsou pro budoucnosti F1 velmi důležité dvě věci," řekl Källenius. "Jednou z nich je snižování nákladů. V této oblasti se toho teď udělalo hodně a my jsme sehráli velkou roli při definování toho, jak by měla vypadat nová nákladová struktura, aby učinila tento sport finančně odolnějším.

Druhou věcí je, že nyní máme ve F1 nejlepší hybridní technologii na světě. Můžeme udělat další krok a společně dosáhnout uhlíkové neutrality. Krok za krokem se formule 1 stává udržitelnější. Tyto dvě věci, finanční udržitelnost a uhlíková neutralita, zajistí dobrou budoucnost F1 i Mercedesu v ní."

Možná ne všichni fanoušci si přejí zelené motory a paliva i v motorsportu, ale odstranění finanční bariéry mezi třemi velkými týmy a zbytkem pole by mělo opravdu mít pozitivní efekt. Ředitel Daimleru se dále vyjádřil i k údajným neshodám mezi ním a šéfem týmu Mercedes, Totem Wolffem.

"Ne všechno, co si někde přečtete, je skutečně pravda. S Totem jsme si blízcí a často spolu mluvíme," konstatoval.

Dominantní značka posledních let se ještě nezavázala zůstat i po roce 2020, ale vypadá to nadějně. Foto: Mercedes

Zdroj: FORMULE.CZ