Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes už zná důvod diskvalifikace

Mercedes už zná důvod diskvalifikace

Red Bull vyhrožuje protestem.

Mercedes už ví, co zapříčinilo diskvalifikování Lewise Hamiltona z páteční kvalifikace na Velkou cenu São Paula. Jedná se o opravdu malou závadu.

Když jsme zadní křídlo dostali zpět, potvrdil se náš předpoklad, že bylo poškozené,“ řekl Toto Wolff. „Poškodilo se během kvalifikace. Testem 85milimetrového otvoru jsme neprošli na pravém okraji. Vlevo bylo všechno v pořádku, ve středu bylo všechno v pořádku, vpravo jsme neprošli o zlomek milimetru.

Nebylo nám umožněno podívat se na to, takže jsme ani nemohli namítat, že díl nevyhovuje z důvodu poškození. Následně jsme zjistili, že dva šrouby povolili během kvalifikace a způsobili, že pravá strana nebyla v pořádku. Čas na kolo to ovlivnilo negativně, ale s tím už nic nenaděláme. Evidentně jsme byli schopni zvrátit negativní průběh, přestože Lewis přišel o body ze sprinterskou kvalifikaci.

Šéf konkurenčního Red Bullu tvrdí, že Mercedesu může hrozit další diskvalifikace.

Rozhodně, pokud budeme přesvědčeni, že jejich vůz není v souladu s pravidly,“ řekl Christian Horner. „Lewis měl nový motor, ale ani to by nemělo udělat rozdíl 27 km/h na konci rovinky. Na jeho zadním křídle jsou přitom patrné stopy po ohýbání, protože jejich zadní křídlo je flexibilní. Je to evidentní.

Wolff zase tvrdí, že Mercedes flexibilní křídlo určitě nemá a stopy jsou pouze smyšlené.

Podívali jsme se a žádné stopy po ohýbání tam nejsou. FIA má samozřejmě možnost zkoumat křídlo jakkoli dlouho chce a dosud nebyl nalezen žádný problém tohoto typu.

Mohlo dojít k malému poškození křídla v důsledku velkého ohýbání? Toť otázka, na kterou možná v nejbližších dnech ještě dostaneme odpověď.

Red Bull nespustí oči ze zadního křídla Mercedesu. Foto: Mercedes

Zdroj: RaceFans, MotorsportWeek, úvodní foto: Mercedes