Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Schumacher do F1 jedině jako hotový jezdec

Schumacher do F1 jedině jako hotový jezdec

Učit se může ve F2 a během testů

Dvacetiletý nováček ve F1, to už dnes není žádná výjimka. Mick Schumacher oslavil 20. narozeniny letos v březnu. Díky titulu z F3 má dost bodů na superlicenci a kdyby ho některý z týmů F1 získal pro sebe, sponzoři by si na druhý den museli brát pořadová čísla.

Tak proč ve F1 ještě není? Vymění například Giovinazziho uprostřed sezony? Má už smlouvu na rok 2020? Zdá se, že ruční brzdu nedočkavým fanouškům svého otce i byznysmenům zatáhl samotný jezdec. Když jednou se jménem Schumacher vkročí do F1, chce být stoprocentně připravený.

"Je to můj první rok ve F2, uvidíme," řekl Mick Schumacher o plánech na rok 2020. "Do F1 chci přijít jako kompletní jezdec, maximálně připravený. Časem se ukáže, zda by to mělo být příští rok, nebo později. Postupuji krok za krokem."

Díky tomu, že se upsal jezdecké akademii Ferrari, mohl v Bahrajnu testovat během obou dnů a ve dvou různých vozech. Jeden den měl k dispozici vůz Ferrari, pak se přesunul do garáže Alfy Romeo. Ze všeho nejvíc ho ohromilo brzdění. Postupně posouval brzdné body a nemohl uvěřit, že pořád ještě nejezdí na hraně možností vozu F1.