Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Příjmení mě do F1 nedostane

Příjmení mě do F1 nedostane

Mick Schumacher potřebuje výsledky

Z Ferrari sice odchází Sebastian Vettel, ale na další dva roky dostal smlouvu Carlos Sainz. A Charles Leclerc je považován za základní kámen budoucích úspěchů Ferrari. To rozhodně není dobrá zpráva pro Micka Schumachera, který je v juniorském programu Ferrari. Nyní je jasné, že Antonio Giovinazzi nejbližší dva roky do Ferrari určitě nepůjde a neuvolní u Alfy Romeo dobrovolně sedačku vyhrazenou pro nejlepšího juniora Ferrari. Pokud ji syn sedminásobného mistra světa chce, bude si ji muset vzít.

"Je mi jasné, že pokud se chci dostat do F1, musím mít výsledky v nižších sériích včetně F2. Mladý jezdec se do F1 nedostane díky příjmení. Příjmení nic negarantuje," řekl mladý Němec. "Porovnávání s otcem mi nevadí. V mých očích je nejlepším závodníkem všech dob. Pokud mě s ním někdo chce srovnávat, tak bych na to měl být hrdý. Ale na F1 teď nemyslím. Soustředím se pouze na sezonu 2020 ve F2. Ta pro mě bude klíčová."

Loni absolvoval Schumacher nováčkovskou sezonu v nejprestižnější juniorské kategorií a mezi špičku nepatřil. V konečné tabulce šampionátu obsadil až dvanácté místo.

"S minulým rokem mohu být vcelku spokojený. Podle dat jsem neměl dobrou rychlost pouze ve třech závodech. Ale nejdůležitější je, že jsem se hodně naučil. Hlavně to, jak pečovat o pneumatiky, které jsou ve F2 asi nejdůležitějším faktorem. V roce 2020 chci nejen pokračovat v učení, ale také bojovat o vítězství," přislíbil.

Kombinéza červená i se vzpínajícím se koněm, ale Scuderia Ferrari to není. Foto: Mick Schumacher

Zdroj: FORMULE.CZ