Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari auto zásadním způsobem nepředělá

Ferrari auto zásadním způsobem nepředělá

Hlavně chce vyřešit problém pneumatik

Žádný plán B neexistuje. Šéf Scuderie Mattia Binotto to jasně prohlásil v rozhovoru pro list Gazzetta dello Sport.

Ačkoliv se sezona rozhodně nevyvíjí podle představ Ferrari, do konstrukce vozu se zásadním způsobem zasahovat nebude. Vše poběží cestou „postupného vývoje“.

Podle Binotta to neznamená, že letošní ročník šampionátu v Maranellu odepisují. Soustředí se především na největší slabinu SF90, kterou jsou jednoznačně pneumatiky. Letošní provedení pirelek s tenčím běhounem rudým monopostům vůbec nesvědčí.

Mattia Binotto vyloučil zásadní přestavbu vozu

Náš aktuální koncept se s nimi velmi špatně vyrovnává,“ přiznal Binotto. „Loni se nám gumy přehřívaly, letos je nedokážeme zahřát.

Na dotaz, jak je možné, že konkurence takové problémy nemá, zareagoval Binotto poněkud vyhýbavě: „Pneumatiky mají také odlišnou strukturu, nejde jenom o běhoun. Je pravdou, že jsme v minulosti nedokázali splnit všechny požadavky, které před nás v tomto směru rok 2019 kladl. A když jsme na to při testech v Abú Zabí v prosinci 2018 přišli, bylo už pozdě.

Na závěr se objevila povinná dávka naděje. „Máme už pár nápadů a musíme je rychle realizovat. Několik týdnů to ale potrvá. Naším cílem zůstává předběhnout všechny ostatní,“ dodal Binotto.