Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ferrari ukázalo týmového ducha

Ferrari ukázalo týmového ducha

Dvě výměny pozic v rychlém sledu.

Šéf Scuderie Ferrari pochválil své jezdce za týmovou hru. Když byli požádáni vyměnit si pozice, učinili tak. Dvakrát. V nedávné minulosti, kdy v červených vozech jezdili Sebastian Vettel a Charles Leclerc, to ne vždy šlo hladce. Je ale třeba říct, že i tentokrát Leclerc chvilku vzdoroval, než před sebe pustil Carlose Sainze. Ten byl na misi předjet Pierra Gaslyho a zajistit tak pro tým ještě více bodů. Avšak když se mu to nepovedlo, pozici vrátil zpět, ačkoli to znamenalo čekat na kolegu celých šest vteřin.

O této možnosti jsme s jezdci mluvili i během pravidelné porady před závodem,“ odhalil Mattia Binotto. „Jednomu jsme naplánovali brzkou a druhému pozdní zastávku, takže v různých částech závodu byli různě rychlí. Proto jsme věděli, že se to může stát a že jezdec vzadu může mít rychlost k dohnání Gaslyho. Po zastávkách v boxech jsme věděli, že to chceme zkusit a nebyl s tím problém. Máme dobrého týmového ducha.

Útok na Gaslyho byl neúspěšný, ale o hořké pachuti v cíli se mluvit jistě nedá. Ferrari totiž čtyři závody před koncem sezony vyrvalo třetí místo Poháru konstruktérů z rukou McLarenu.

Očekávali jsme, že budeme ještě silnější. Co se ale výsledku týče, ten byl skvělý. Pohledem bodů jsme nyní na třetím místě, 13.5 bodu před McLarenem. Je to těsný souboj, ačkoli McLaren se v posledních dvou závodech trochu trápil. Uvidíme, co přinese Brazílie.

Po dvou výměnách dorazil Leclerc do cíle na pátém a Sainz na šestém místě. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari