Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari pokazilo Čandhokovi víkend

Ferrari pokazilo Čandhokovi víkend

S rozhodnutím FIA stoprocentně souhlasí

Karun Čandhok plánoval, že minulý víkend prožije v klidu s rodinou. Někdejší pilot HRT ve F1 a v současnosti spolupracovník televizní stanice Sky Sports F1 neměl totiž službu a do Le Castelletu necestoval. Místo toho už od pátku prakticky nepřetržitě vyzváněl jeho mobil a e-mail se plnil zprávami.

Nejdříve jsem vůbec netušil, o co jde,“ přiznal. Teprve dodatečně se dozvěděl, že jeho analýza situace mezi Vettelem a Hamiltonem v závěru VC Kanady byla použita jako jeden z důkazů, které Scuderia předložila ve snaze zvrátit původní verdikt sportovních komisařů. Nikdo z Ferrari ho o tom totiž předem neinformoval (formálně taková povinnost ani neexistuje).

Sportovní ředitel Scuderie Laurent Mekies předložil v pátek v Le Castelletu jako jeden z důkazů i Čandhokovu analýzu

Inda už pokažené rodinné volno přebolelo. Fakt, že jeho nutně subjektivní názor byl použit k tomuto účelu, ho nicméně poněkud zaskočil. „Na jednu stranu, co bych zapíral, mě to potěšilo. Nicméně musím dát FIA stoprocentně za pravdu. Není přece možné, aby se mínění třetí strany bralo za bernou minci. Moji přátelé v padoku se ovšem celou záležitostí řádně pobavili, jak jsem byl informován,“ dodal Čandhok s úsměvem.