Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vergne si pořád věří na formuli 1

Vergne si pořád věří na formuli 1

Už zapomněl, co říkal před pár měsíci

Občas neškodí, když se člověk podívá, co prohlásil před pár měsíci. Potom by se nedostal do tak trapné situace jako Jean-Éric Vergne.

Nyní už dvojnásobný šampion formule E si v květnu v rozhovoru pro agenturu Reuters liboval, jakým štěstím pro něj byl vyhazov z F1. Teď by se do ní rád vrátil…

Francouz je znám mnohdy kontroverzními výroky i vystupováním. Tentokrát se pochlubil tím, že letos dostal již jednu nabídku od týmu F1, kterou ale odmítl. „Minulost jsem už vymazal z paměti,“ prohlásil, čímž naznačil, že pravděpodobně šlo o Toro Rosso. Moc se tomu ovšem nechce věřit.

 

Že by Toro Rosso nutně potřebovalo Vergneho služby?

 

Jsem teď daleko rychlejším a komplexnějším jezdcem,“ uvedl. „Mám to v hlavě mnohem lépe srovnané. Díky tomu jsem ve formuli E dosáhl všeho, po čem jsem toužil.

Takže je nejvyšší čas poohlédnout se jinde. Ke stáji DS Techeetah ho sice váže víceletá smlouva, ale pořád je to jen kus papíru. „Pokud by přišla seriózní nabídka do F1, určitě bych se jí vážně zaobíral. Mám teď veškeré předpoklady k tomu, abych byl v ní úspěšný. Jsem ale ochoten přestoupit jen do špičkového týmu,“ prozradil.

K výše uvedeným slovům jen pár faktů. Vergnemu je už 29 let. Jeho maximem ve F1, v níž prožil tři sezony, je šesté místo ze Singapuru 2014. A podle všeho je spojnice mezi F1 a formulí E jednosměrná. Do elektrické série odcházejí (vesměs nepříliš úspěšní nebo vysloužilí) piloti F1, ale opačně se to ještě nikomu nepodařilo.