Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat nechce být nenasytný

Kvjat nechce být nenasytný

Do Red Bullu by se ale mohl vrátit příští rok

V Belgii se novináři konečně dostali i k Daniilu Kvjatovi. Ten se krátce před letní dovolenou postavil na stupně vítězů a byl zkušenější z dvojice jezdců Toro Rosso, ale přesto nebyl vybrán jako nástupce Pierra Gaslyho u Red Bullu. Místo něj bude za špičkový tým závodit nováček Alexander Albon.

Ruský jezdec nepřiznal negativní pocity, vztek ani zklamání, místo toho připomíná, jaké má štěstí, že se po roční pauze směl vrátit do F1. Drát se po půlroce mermomocí zpátky do Red Bull Racingu by bylo příliš.

"Jedna věc je na Red Bullu dobrá, vždy jsou k vám otevření," řekl Rus, který již dostal místo u Toro Rosso, pak u Red Bullu, byl poslán zpět do Toro Rosso, dostal z něj padáka a opět do něj vrátil. To vše stihl před svými 25. narozeninami.

"Jakmile někdo nepodává dobré výkony, automaticky se dostává pod tlak. Hlavně, pokud někdo v juniorském týmu podává dobré výkony. Během příštích pár měsíců se nebude nic měnit. Nemůžu být tak nenasytný. Už to je úžasné, že jsem zpátky ve F1. A najednou mě všichni (média) tlačíte do A-týmu. Pár měsíců poté, co jsem se vrátil k závodění. Myslím, že ještě není správný čas a Red Bull postupuje podle vlastních plánů," uvedl.

Že se v příštích měsících na jezdeckých dvojicích Red Bullu a Toro Rosso nic nezmění, bude nejspíš pravda. Na konci roku ale Red Bull bude mít Maxe Verstappena a tří další jezdce s určitými zkušenostmi s jízdou ve špičkovém voze. Klidně by si mohl vybrat i Kvjata, zvláště pokud by se Albon ukázal být málo připraven na závodění s nejlepšími z nejlepších.

"Nejsem vůbec zklamaný. Pokračuji v započaté práci, mám fantastickou sezonu. Raději se soustředím na tohle, ne na věci mimo mou kontrolu. Chápu, že měli své důvody. Myslím, že mám silný rok, jenže oni měli důvody, proč dát Alexanderovi šanci ve špičkovém voze. Bylo to rozhodnutí Red Bullu a já ho respektuji a nemám s ním žádný problém. Nezapomínejte, že já jsem už za Red Bull závodil, i to se při rozhodování bralo v úvahu. Řekli mi to," prozradil.

V juniorském programu Red Bullu by aktuálně mělo být devět jezdců, ale poté, co byl odejit Dan Ticktum, nezůstal nikdo, kdo by měl ambici dostat se již příští rok do F1. Jezdci F3 a F4, v Americe závodící Patricio O'Ward ani chráněnec Hondy Nobuharu Macušita nemají v juniorském systému FIA nasbíraných tolik bodů, aby mohli požádat o superlicenci.