Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat má nového manažera

Kvjat má nového manažera

Jeho návrat je prý jistý

Kromě toho, že se mluví o návratu Daniila Kvjata na starty velkých cen, vyplula na povrch zajímavá skutečnost ohledně jeho managementu. O ruského jezdce se stará Nicolas Todt.

Můžeme spekulovat, že Todtovi na začátku manažerské kariéry pomáhaly konexe otce Jeana, neboť jeho prvním velkým úspěchem bylo, že dostal Felipeho Massu do Ferrari. Tak nebo tak, hledání talentů i volných kokpitů v F1 mu jde od ruky. Pastora Maldonada dostal do Williamsu, Lotusu a téměř i do Renaultu. V současnosti se stará o Charlese Leclerka, jenž bude příští rok závodit za Ferrari, k čemuž měl před tragickou nehodou blízko i Jules Bianchi. Kvjat je tedy v dobrých rukách.

"Už pár měsíců jsem Daniilovým manažerem," potvrdil Nicolas Todt v rozhovoru pro web Motorsport. "Velmi rád pomáhám mladým talentovaným jezdcům jako on. Se světem F1 má nevyřízené účty."

Propojení na Ferrari opět nechybí, 24letý závodník je letos jeho vývojovým jezdcem a pracuje v jeho simulátoru. Nebo pracoval, jak věří některá zahraniční média. Říká se totiž, že Ferrari již Kvjatovi přestalo zadávat úkoly a volat ho do práce, aby se přes něj k Red Bullu nedostalo ještě více tajemství z Maranella. Smlouva zajišťující mu třetí angažmá v týmu Toro Rosso už je prý podepsána a čeká se pouze na vhodnou příležitost oznámit to. A lepší příležitost než se naskytne tento týden v Soči, během víkendu VC Ruska, si už těžko představit.

"Řekl bych, že je vyzrálejší, ale Toro Rosso nemusí spěchat. Najdeme řešení našeho jezdeckého problému. Máme dlouhý seznam jmen, uvidíme," řekl k otázce Kvjatova návratu Helmut Marko.