Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjatovi z ramen spadly těžké roky, až to zadunělo

Kvjatovi z ramen spadly těžké roky, až to zadunělo

Už si myslel, že ve F1 skončil - a teď bedna!

Spolu s jezdci špičkových týmů, Maxem Verstappenem a Sebastianem Vettelem, jsme včera na stupních vítězů viděli stát Daniila Kvjata. Kvjata přezdívaného ruské torpédo. Kvjata, jenž byl s hanbou degradován z Red Bullu do Toro Rosso, kterého Ferrari loni pouštělo pouze na virtuální tratě v simulátoru.

A teď je zpět, po Vettelovi je druhým jezdcem, který na stupních vítězů reprezentoval tým Toro Rosso. Dokázal to za obtížných povětrnostních podmínek, které nezvládli ani Lewis Hamilton, Valtteri Bottas nebo Charles Leclerc, přičemž otočku o 360°  předvedl i vítězný Verstappen. Kvjat měl z čistého závodu velkou radost.

"Ohromný závod, dělo se tolik věcí najednou... Ale to by asi mohl říct každý. Začátek závodu pro mě nebyl nic moc, držel jsem se kolem desátého místa a doufal, že si odvezu pár bodů. Když jsem poprvé nasadil slicky, nebylo to správné rozhodnutí. Ale napodruhé, když jsem viděl, že ostatní nepřezouvají, tak jsem si hned řekl, že tohle je moje chvíle. Z ničeho nic jsem byl třetí. Musel jsem předjet Strolla, abych se dostal na druhé místo, a pak doufat, že mě rychlejší vozy nedoženou před koncem závodu," řekl Kvjat na tiskové konferenci.

"Mám za sebou neuvěřitelné roky. Uvědomil jsem si spoustu věcí a také jsem si myslel, že F1 je pro mě již uzavřenou kapitolou. Že už nikdy nebudu závodit ve F1, už nikdy se nepostavím na bednu. Ale ukázalo se, že tvrdá práce a nezlomnost přinášejí ovoce. Pro všechny to byl těžký závod, ale udržel jsem chladnou hlavu. Teď mi z ramen spadly tři těžké roky, až to zadunělo. Konečně jsem se zbavil okovů. Snad to vyšle jasnou zprávu, že jsem připraven."

Komu adresuje zprávu a na co je připraven, to si můžeme snadno domyslet. První spekulace, že brzy vystřídá Pierra Gaslyho, na sebe jistě nenechají dlouho čekat.