Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat se napřesrok vrátí do Toro Rosso

Kvjat se napřesrok vrátí do Toro Rosso

Tost: Prošel si nelehkým obdobím, ale lidsky dozrál

Daniil Kvjat bude v sezoně 2019 závodit za Scuderii Toro Rosso. Comeback ruského pilota byl oficiálně oznámen dnes ráno, symbolicky v předvečer jeho domácí velké ceny.

Myslím si, že si zaslouží dostat další šanci ve F1,“ uvedl šéf týmu Franz Tost. „Daniil je velmi talentovaný a má fantastickou přirozenou rychlost. To během své kariéry mnohokrát dokázal. V minulosti prošel nelehkým obdobím, nicméně jsem přesvědčen, že od té doby lidsky dozrál. To by mu mělo pomoci, aby dokázal svoje kvality na trati.

Svoje dosavadní působení ve F1, plné vzestupů a prudkých pádů, Kvjat nedobrovolně ukončil po VC USA 2017 v Austinu, kdy ho z Toro Rosso vyhodili a nahradili Brendonem Hartleyem. K ošemetné situaci, že by se z nich teď stali kolegové, však patrně nedojde. Novozélanďan je už také jednou nohou venku. Jako jeho nástupce je nyní nejčastěji zmiňován Pascal Wehrlein.

 

Svoji první šanci ve F1 Kvjat zahodil. Jak naloží s druhou?

 

Chci poděkovat Red Bullu a Toro Rosso, že jsem znovu dostal příležitost,“ prohlásil čtyřiadvacetiletý navrátilec. „V Toro Rosso jsem se vždy cítil jako doma a jsem si jistý, že tomu bude stejně i napřesrok.“ Mnozí si při těchto slovech asi vzpomenou na jeho ustavičné rozpory s vedením stáje a zejména s šedou eminencí dr. Helmutem Markem...

Kvjat je v současnosti činný jako náhradní a vývojový jezdec ve Ferrari, což mu umožnilo neztratit zcela kontakt se světem F1. „Nikdy mně nepřišlo na mysl, že bych vzdal snahu o návrat do kokpitu,“ uvedl.