Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Kvjat si připadal jako v hororovém filmu

Kvjat si připadal jako v hororovém filmu

Toro Rosso se dočkalo po jedenácti letech

Měli jsme štěstí, ale zasloužili jsme si ho. Tak by se v kostce mohlo charakterizovat hodnocení Velké ceny Německa ze strany Scuderie Toro Rosso.

Všichni v týmu si třetí místo Daniila Kvjata náramně užívali. Vždyť je to v historii stáje teprve podruhé, kdy k něčemu takovému došlo. Poprvé a nadlouho naposledy se to přihodilo v památném závodě v Monze v roce 2008, který senzačně vyhrál Sebastian Vettel.

Ten paradoxně dnes obral těsně před cílem mladé býčky o ještě větší radost. Kvjat jel dlouho druhý, ferrari ale bylo zjevně nad jeho síly. 

Radost po jedenácti letech

Daniil podal fantastický výkon,“ pochvaloval si šéf Franz Tost. „Také jsme trefili strategii, v pravých chvílích jsme použili ty pravé pneumatiky. Proto není třetí místo dílem náhody. Jsem za něj rád kvůli Hondě i Daniilovi. Neudělal žádnou chybu a neustále nás informoval o stavu obutí, což v těchto podmínkách nebylo jednoduché. Při poslední zastávce jsme vsadili všechno na jednu kartu. Bohudík nám to vyšlo.

Nejoslavovanější člověk v zázemí Toro Rosso prožil nezapomenutelný víkend. Včera se stal poprvé otcem, dnes zcela neočekávaně vystoupil na pódium. „Bylo to jako v nějakém hororu nebo černé komedii,“ usmíval se Kvjat. „V jednom okamžiku jsem se domníval, že je všechno v kopru. Potom se to ještě jednou zázračně otočilo. Neuvěřitelné!