Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Chystá se velký návrat ztraceného syna?

 Chystá se velký návrat ztraceného syna?

Marko najednou pěje na Kvjata chválu

Max Verstappen zůstane i v příštím roce ve službách Red Bullu. To lze nyní již považovat za hotovou věc. Kdo ale bude závodit po jeho boku?

Momentálně tento post zastává Pierre Gasly. Zda si ho však udrží, je nejisté a čím dál tím nepravděpodobnější. Helmut Marko sice prohlásil, že Francouz dojezdí sezonu, ale k ničemu dalšímu se nezavázal. Šéf stáje Christian Horner po něm chce razantní zvýšení výkonnosti, jinak bude zle.

Z kokpitu by ho nejspíše mohl vystrnadit Daniil Kvjat. Pokud by k tomu došlo, jednalo by se o nevídaný návrat „ztraceného syna“.

Zapůsobilo to na mě silným dojmem,“ svěřil se Marko po VC Německa, v níž ruský pilot obsadil třetí místo, v rozhovoru pro Sky. „Na vodě je vždycky dobrý. Všechno si pohlídal a neudělal žádnou chybu. Víme, že z něj může být jeden z nejrychlejších jezdců F1.“ 

Letos ještě Kvjat Vettelovi konkurovat nemůže. Co ale napřesrok?

Pikantní na tom je, že tentýž Marko byl na sklonku roku 2017 hlavním iniciátorem Kvjatova definitivního vyhazovu. Ten se pak musel živit rutinou na simulátoru pro Ferrari.

Během té doby dospěl,“ zaznamenala šedá eminence Red Bull Racingu. „Teď do toho už tolik nechodí po hlavě, avšak rychlost si udržel. Předtím nebyl mentálně tak odolný. Bylo to takové nahoru a dolů. Nyní dokáže z auta dostat maximum.

Ovšem zda si Kvjat může dělat oprávněné naděje, Marko samozřejmě neprozradil: „Budeme pokračovat krok za krokem. Momentálně je nutné, aby odváděl dobrou práci pro Toro Rosso. Na konci roku se uvidí.

V klidu je naopak Kvjatův kolega Alexander Albon. Sám ví, že na postup do „áčka“ to zatím není. Coby podceňovaný nováček nicméně příjemně překvapil a pokračování kariéry v Toro Rosso by nemělo stát nic v cestě. “Od počátku seriálu se nic nezměnilo. Žádné další rozhovory jsme zatím nevedli. O svoji budoucnost ale nemám žádné obavy,“ ubezpečil talentovaný Thajec.