Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamiltona posadila na zadek Verstappenova odpověď Rosbergovi

Hamiltona posadila na zadek Verstappenova odpověď Rosbergovi

Je Rosberg nový Villeneuve?

Nico Rosberg už nejezdí ve F1, zato ji ale komentuje, bloguje o ní, natáčí videa, poskytuje rozhovory, pasuje do role experta. A současná špička má pocit, že některé jeho vyjádření a názory mají základ v čiré vypočítavosti.

"Vrátil se ke svému starému já," komentoval Rosberg Verstappenovu havárii v první zatáčce VC Belgie. Přitom pouze před měsícem ho nazval "v současnosti nejlepším jezdcem", což samozřejmě vyvolalo vášně u fanoušků Lewise Hamiltona.

"Nezajímá mě, co on řekl. Jeho kanál vůbec nesleduji," řekl před pár dny Verstappen o Rosbergovi. "Je to takový nový Jacques Villeneuve. Villeneuve se změnil, ale Rosberg teď nastupuje na jeho místo. Vždy musí říct opak toho, co říkají ostatní. Na začátku roku o mě dokonce řekl, že jsem narcista. To je velmi nepěkné. On sám nemá žádné charisma a ani nikde nepracuje. Ale to je jeho problém. Možná chce takto začal tahat peníze z YouTube. Měl se raději snažit lépe závodit, pak by vydělal více peněz."

A Hamilton, Rosbergův bývalý týmový kolega a sok v boji o mistrovské tituly, takový druh humoru může.

"Přišlo mi to ohromně srandovní. Max má obecně dobré hlášky a když jsem si přečetl tohle, posadilo mě to na zadek," řekl Hamilton. "Všichni víme, o co tady jde. Všichni jezdci, co tu byli, vědí jaké to je, když nás někdo veřejně kritizuje. Potom někteří odejdou ze sportu, začnou kritizovat. Bohužel, když závodník přestane závodit, tak už není moc zajímavý. Proto si pak někteří zkoušejí ukrást trochu ze záři reflektorů namířených na někoho jiného."

Rosberg se již vůči srovnání s Villeneuvem ohradil.

"Villeneuve každý víkend kritizuje někoho z jezdců velmi útočným, ne právě ohleduplným způsobem. Že o mně Verstappen řekl, že jsem nový Villeneuve, proto nepovažuji nutně za pěkný kompliment."