Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg a guru, fandící formuli 1

Rosberg a guru, fandící formuli 1

Máme opustit tělo jako jezdec vůz

V nejnovějším vydání svého podcastu leaders4good představil Nico Rosberg muže, který mu významně napomohl k získu titul mistra světa F1 v roce 2016.

Jmenuje se Jaggi Vasudev, říká si však Sadhguru, což v překladu znamená opravdový guru. „Když jsem tehdy bojoval s Lewisem Hamiltonem, poslouchal jsem jeho myšlenky, které mě velice inspirovaly,“ prohlásil Rosberg.

Sadhguru ovšem není žádný poustevník, nýbrž zejména v rodné Indii známá celebrita. Navíc je fanouškem rychlých kol a sám se prohání na silné motorce. „Od svých sedmnácti let se dívám na formuli 1, už jsem sledoval vašeho tatínka,“ prohlásil dvaašedesátiletý učenec, mající na mysli pochopitelně šampiona ze sezony 1982 Kekeho Rosberga. 

Rady indického guru pomohly Rosbergovi v roce 2016 získat titul. Foto: Mercedes

Jeho syna poprvé viděl naživo ve VC Singapuru 2014, z níž Nico odstoupil po 14 kolech kvůli poruše volantu. „Bylo mně ho líto a měl jsem v úmyslu zajít za ním a povzbudit ho. Coby host Ferrari jsem tak ale nemohl učinit,“ zavzpomínal Sadhguru.

Zároveň objasnil svoji filozofii: „Duch člověka je skryt v těle, stejně jako jezdec F1 ve svém voze. Když pilot pošle auto do zdi, může z něj nezraněn vylézt a odejít. To musí být vzorem pro naši duši. Také potřebujeme opustit tělo a udržovat rozestup mezi ním a duchem. Jestliže se nám to podaří, je konec se vším trápením. Vznikne rovnováha mezi duší a tělem. Je to úplně jednoduché: když chcete rozbitý závodní automobil opravit, je třeba z něj také nejprve vystoupit.

Rosbergovi se dle jeho vlastních slov tohoto stavu podařilo dosáhnout, což mu dodalo novou energii.

Zdroj: FORMULE.cz