Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Češi se ve světovém finále poháru Lamborghini neztratili

Češi se ve světovém finále poháru Lamborghini neztratili

Jezdci Mičánek Motorsportu útočili na první desítku

Stáj Mičánek Motorsport powered by Buggyra absolvovala o uplynulém víkendu v Jerezu závody světového finále Lamborghini Super Trofeo,

Josef Záruba s Jakubem Knollem si z obou jízd odnesli celkovou 16. příčku, která v prvním případě znamenala v hodnocení profesionálů 12. místo a v tom druhém ještě o pozici lepší výsledek.

Určitě jsme letos ukázali, že máme na to být účastníky tohoto seriálu. Rychlost nám nechyběla například ve Spa. Hodnotíme to pozitivně, ale je před námi ještě hodně práce. Máme však dobré základy, na kterých budeme stavět,” uvedl Záruba.

 

Zleva Jakub Knoll, manažer Jiří Mičánek mladší a Josef Záruba

 

Druhé posádce ve složení Libor Dvořáček a Kurt Wagner bohužel nebyl start ve velkém finále dopřán. Havarovala již v sobotní kvalifikaci a poškození vozu byla natolik velká, že se je nepodařilo opravit.

Nebyla to jednoduchá sezona a mohu říct, že byla dlouhá. Podařilo se nám ale hned v prvním roce v Super Trofeu nastavit dobré vztahy s automobilkou a promotérem. Nasbírali jsme i mnoho cenných poznatků. Je teď na nás, jak to vše přes zimu zhodnotíme a naplánujeme na příští rok,” prohlásil šéf týmu Jiří Mičánek mladší.