Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Závodí celá rodina

Závodí celá rodina

Tři Engové na Racing Expu

V plné míře toto rčení platí pro dynastii Engeových. Tatínek Břetislav patřil dlouhá léta k absolutní elitě v evropském šampionátu cestovních vozů, dcera Lucie nyní dělá bratrovi navigátorku v rallye historiků. A syn Tomáš je historicky prvním a pořád jediným českým zástupcem ve formuli 1.

Všichni tři přijali pozvání na výstavu Racing Expo, kde je důkladně vyzpovídal populární moderátor Martin Straka.

Lucie zavzpomínala na náročné offroadové výpravy s tátou, které ji naučily žít v autě. „Jsem ráda, že se teď při soutěžích vídáme častěji než dříve,“ uvedla.

Tomáš v současnosti kombinuje práci závodníka s koučinkem. Působí ve službách německého týmu Reiter Engineering a cestuje za jeho zákazníky po celém světě. „Dost času trávím v kanceláři, což je na mně bohužel dost znát. Ještě že mám tříletého syna, který je úplná neřízená střela,“ konstatoval s úsměvem. 

Na výstavě Racing Expo změřil Tomáš Enge na závodním simulátoru síly s Janem Kopeckým

Reiter Engineering soustředí v příští sezoně svoje aktivity na seriály ADAC GT4 a European Le Mans Series. Konečným cílem je účast ve čtyřiadvacetihodinovce v Le Mansu. Zda se Tomáš dočká svého jubilejního desátého startu v tomto legendárním klání, zatím sám neví. „Je to bohužel hlavně otázka peněz,“ povzdechl si.

Jako poslední se mikrofonu chopil Břéťa, aby se vrátil v myšlenkách do krásné, byť krátké periody, kdy byl členem tovární stáje BMW. „Bylo to asi druhé nejhezčí období v mém životě. Nejlepší byly doby, kdy jsme stavěli auta po garážích,“ přiznal se.