Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Druhá kariéra Josefa Krále

Druhá kariéra Josefa Krále

Z formulového sprintera vytrvalcem

Josefa Krále zná veřejnost nejen jako televizního komentátora, ale i jako vynikajícího automobilového závodníka. Po mimořádně úspěšné kariéře ve formulích se nyní přeškoluje na vytrvalce.

O peripetiích s tím spojených hovořil během setkání na výstavě Racing Expo, která se koná až do neděle 10. listopadu v areálu PVA Expo Praha v Letňanech.

Josef Král letos slavil letos úspěchy v šampionátu 24H Series

Učím se hlavně od svého parťáka Mattea Malucelliho. To je kovaný specialista, který má obrovské zkušenosti a díky němu se neustále posouvám dále. Při každém střídání je auto jiné, postupem doby se tak říkajíc více rozžvejkává. Je to hodně o morálce. Musíš sednout do vozu a dát do toho sto procent, i když zdaleka nejsou podmínky optimální. V monopostech jsem zažíval velké emoce, ale v endurance jsou mnohonásobně vyšší,“ svěřil se.

O tom, že se Josef Král ve svém novém působišti už úplně aklimatizoval, svědčí skutečnost, že se spolu s Jiřím Písaříkem a Matteou Malucellim stal absolutním vítězem letošního šampionátu 24H Series. Jejich Ferrari 488 GT3 týmu Bohemia Energy racing with Scuderia Praha patří ostatně k ozdobám právě probíhajího Racing Expa.