Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Lacko třetí místo bere

Lacko třetí místo bere

Exmistr Evropy hostem na Racing Expu

Letošní Racing Expo si nenechal ujít ani exmistr Evropy v závodech tahačů na okruzích Adam Lacko. Spolu s dalšími členy roudnického týmu Buggyra Racing se setkal během besedy a autogramiády se svými početnými fanoušky.

Při této příležitosti jsme Adama požádali o krátký rozhovor.

V nedávno skončené sezoně jste obsadil třetí místo. Jak moc jste s ním spokojen?

Bronz beru. Nastupovali jsme s úplně novým autem a nevěděli jsme, co můžeme očekávat. Říkali jsme si, že skončit do pátého místa by bylo fajn. Pak ale přišel první závod v Misanu, kde se nám podařilo vyhrát. Takže jsme hned vystřelili v myšlenkách k nebi, že by to na titul mohlo být. Jenže se samozřejmě dostavily dětské nemoci. Dostávali jsme jednu ránu za druhou. Navíc jsme vlastně na každý víkend přijížděli s odlišným vozem, protože jsme na něm vždy dost změnili. Tím pádem jsme museli zase sbírat data a někam to posunovat.

Přesto jsme se usadili na třetím místě a pokoušeli se dostat na druhé. Možná by to i dopadlo, nebýt Zolderu, kde nám praskl přední brzdový kotouč. Ten mě vyřadil ze hry, zatímco největší soupeř Albacete vyhrál a pak už si to pohlídal. 

Adam Lacko (druhý zprava) obsadil v letošním evropském šampionátu tahačů třetí místo

Chystáte napřesrok útok na prvenství?

Zřejmě postavíme zase jiný truck, vycházející z toho současného. Vychytáme spoustu věcí a uvidíme, co dále. Hodně bude však záležet na tom, s čím přijdou ostatní.

Budete mít nové týmové kolegy…

Oly Janes se rozhodl, že Evropu už neabsolvuje a zaměří se na anglický šampionát. Místo něj jsme angažovali dva juniory, Aliu Kolocovou a Thea Calveta.

Ve vašich šlépějích se vydává i Lacko nejmladší. Jak jste se synovými pokroky v motokárách spokojen?

Zatím jezdil v nejnižší kategorii Easykart 50, takže se především učil, jak to chodí a funguje. Teď postoupí do šedesátek a tam ho teprve čekají opravdové závody.