Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Lacko třetí místo bere

Lacko třetí místo bere

Exmistr Evropy hostem na Racing Expu

Letošní Racing Expo si nenechal ujít ani exmistr Evropy v závodech tahačů na okruzích Adam Lacko. Spolu s dalšími členy roudnického týmu Buggyra Racing se setkal během besedy a autogramiády se svými početnými fanoušky.

Při této příležitosti jsme Adama požádali o krátký rozhovor.

V nedávno skončené sezoně jste obsadil třetí místo. Jak moc jste s ním spokojen?

Bronz beru. Nastupovali jsme s úplně novým autem a nevěděli jsme, co můžeme očekávat. Říkali jsme si, že skončit do pátého místa by bylo fajn. Pak ale přišel první závod v Misanu, kde se nám podařilo vyhrát. Takže jsme hned vystřelili v myšlenkách k nebi, že by to na titul mohlo být. Jenže se samozřejmě dostavily dětské nemoci. Dostávali jsme jednu ránu za druhou. Navíc jsme vlastně na každý víkend přijížděli s odlišným vozem, protože jsme na něm vždy dost změnili. Tím pádem jsme museli zase sbírat data a někam to posunovat.

Přesto jsme se usadili na třetím místě a pokoušeli se dostat na druhé. Možná by to i dopadlo, nebýt Zolderu, kde nám praskl přední brzdový kotouč. Ten mě vyřadil ze hry, zatímco největší soupeř Albacete vyhrál a pak už si to pohlídal. 

Adam Lacko (druhý zprava) obsadil v letošním evropském šampionátu tahačů třetí místo

Chystáte napřesrok útok na prvenství?

Zřejmě postavíme zase jiný truck, vycházející z toho současného. Vychytáme spoustu věcí a uvidíme, co dále. Hodně bude však záležet na tom, s čím přijdou ostatní.

Budete mít nové týmové kolegy…

Oly Janes se rozhodl, že Evropu už neabsolvuje a zaměří se na anglický šampionát. Místo něj jsme angažovali dva juniory, Aliu Kolocovou a Thea Calveta.

Ve vašich šlépějích se vydává i Lacko nejmladší. Jak jste se synovými pokroky v motokárách spokojen?

Zatím jezdil v nejnižší kategorii Easykart 50, takže se především učil, jak to chodí a funguje. Teď postoupí do šedesátek a tam ho teprve čekají opravdové závody.