Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Galáš králem na simulátoru

Galáš králem na simulátoru

Odolal Kadlečíkovu náporu

Jáchym Galáš si z letošního ročníku výstavy OK Group Racing Expo odnesl i jedno vítězství. Letošní šampion ESET Cupu ve sprintových závodech třídy GTC totiž ovládl klání profesionálních závodníků na simulátoru, které se uskutečnilo během soboty v expozici seriálu ESET Cup.

„Důležité byly zejména kvalifikace a poté také start. Tam bylo potřeba udržet vedení i v první zatáčce.  Předjíždět na simulátoru je totiž těžší než ve skutečnosti, protože všichni jedou mnohem vyrovnaněji,“ uvedl jezdec stáje Mičánek Motorsport powered by Buggyra po závodě.

Klání se uskutečnilo na simulátorech vyrobené společností Racingfuel Simulators. Ve virtuálním prostředí se jelo s vozy Hyundai i30 N TCR, přičemž jako okruh byl vybrán Autodrom Most. Nejprve se uskutečnily kvalifikační závody. Z jejich vítězů pak postoupili do finále tři s nejrychlejšími časy v kvalifikaci. Kromě Galáše se prodrali do rozhodující bitvy také letošní suverén ESET Cupu v klasifikaci Clio Cup Trophy Martin Kadlečík a Jan Wagenknecht.

Galáš udělal podstatný krok za vítězstvím už v kvalifikaci, ve které dokázal vybojovat pole position. Poté sice vedl celý závod od začátku až do konce, zejména Martin Kadlečík mu ale byl po celou dobu velmi blízko a nebezpečně na něj dotíral. Nakonec se ale musel spokojit se druhou pozicí.

„Bylo důležité, abych potrefoval všechno správně. Věděl jsem, že když udělám menší chybu, tak se Martin dotáhne a bude na mě útočit,“ popisuje Galáš svou cestu za vítězstvím.

Jan Wagenknecht dokončil finále jako třetí.

Zdroj: vlastní reportáž redakce, úvodní foto: Dušan Bouzek