Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Kdo vyhrál souboj mezi Kopeckým a Engem?

Kdo vyhrál souboj mezi Kopeckým a Engem?

Závodníci a piloti na simulátorech

Během 3. ročníku výstavy Racing Expo se uskutečnily také souboje předních českých závodníků na simulátorech švýcarské firmy RacingFuel Academy. Vybraní účastníci brali své souboje opravdu vážně.

Závod pečlivě připravili Josef Křenek a bývalý švýcarský závodník Wani Finkbohner, který je provozovatelem těchto špičkových simulátorů. Vybraným automobilem byl VW Golf GTI TCR.

A tady jsou výsledky Racing Expo Grand Prix. Největší pozornost návštěvníků vyvolal duel našich nejúspěšnějších závodníků posledního čtvrtstoletí: Tomáše Engeho a Jana Kopeckého. Nejprve se střetli na okruhu Red Bull Ring a následně na trati rychlostní zkoušky. Po velké bitvě těsně zvítězil Tomáš Enge.

V nejsledovanějším duelu Tomáš Enge po velké bitvě těsně porazil Jana Kopeckého

Další dvojice tvořili Tom Beckhäuser a Tomáš Pekař, Petr Fulín a Jan Midrla, Josef Král a Gabriela Jílková, Michal Makeš a Jáchym Galáš, Richard Chlad jr. a Štěpán Galáš. Na prvním místě je vždy uveden vítěz duelu.

V závodě na krátkém Red Bull Ringu bylo pořadí: 1. Michal Makeš 52,76, 2. Josef Král 52,80, 3. Richard Chlad jr. 52,92. Na rychlostní zkoušce, kterou byla trať závodu do vrchu, byli nejrychlejší: 1. Jáchym Galáš 4:03,78, 2. Petr Fulín 4:07,22, 3. Richard Chlad jr. 4:08,03.

V neděli usedli do simulátorů dva muži, kteří jsou ještě mnohem rychlejší než naši nejlepší závodníci. Martina Šonku, vítěze populárního seriálu Red Bull Air Race, vyzval k souboji další špičkový český pilot Ivo Kardoš. Protože oba pilotují na nejvyšší úrovni i stíhací Gripeny, na rychlost jsou opravdu zvyklí. Na našich simulátorech byl tentokrát úspěšnější Martin Šonka.

Úspěšný pilot Martin Šonka si vedl skvěle i za volantem simulátoru

Už dnes se těšíme na příští ročník výstavy ve dnech 6. – 8. listopadu 2020. Na ní se uskuteční první oficiální ročník Racing Expo Grand Prix. Na startu bude 32 špičkových českých závodníků.

Josef Král patřil k nejrychlejším

Se závodnickými kolegy změřila síly i jedna dívka - Gabriela Jílková

Také Petr Fulín prokázal, že mu jízda na simulátoru opravdu svědčí

Richard Chlad junior přijel na výstavu přímo z vyhlášení nejlepších jezdců Audi