Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Wolff necestuje do Brazílie

Wolff necestuje do Brazílie

S týmem nebude poprvé po velmi dlouhé době

Poprvé za uplynulých šest let se tým Mercedes bude muset obejít bez osobního velení Tota Wolffa. Ten se totiž rozhodl, že do Brazílie nepoletí. O mistru světa i o držiteli Poháru konstruktérů je již rozhodnuto a proto dává přednost důležité práci v jiném časovém pásmu.

"Brazílie bude prvním závodem od roku 2013, kterého se nezúčastním," oznámil předem Wolff. "Oba šampionáty jsou již rozhodnuty, což mi umožní strávit více času v Evropě a soustředit se na jiné záležitosti. Jsem velmi rád, že to mohu udělat, a přitom si být jistý, že tým bude reprezentovat trojcípou hvězdu na trati i mimo ni nejlepším možným způsobem."

Na základnách týmů se již nějaký čas pracuje na vozech pro příští sezonu. Před pár dny byly odhaleny i velké změny v pravidlech pro sezonu 2021, o kterých ale ještě chtějí velké týmy jednat, než se s majiteli F1 dostanou k podpisu nové Concordské dohody. Očekává se finančně nejnáročnější sezona v historii F1, po které ale začne hned platit rozpočtový strop a velké stáje se nejspíš budou muset vzdát stovek zaměstnanců.

Věříme, že šéf týmu Mercedes má práce více než dost, a to se ještě šíří klepy o jeho zájmu nahradit Chase Careyho na místě výkonného ředitele formule 1. Na to konkurenční Ferrari prý zareagovalo návrhem pravidla Lex Wolff, jež má takový přestup z týmu do vedení F1 zakázat.