Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton byl opět korunován šampionem

Hamilton byl opět korunován šampionem

Ocenění byli i Albon a Verstappen

Ve Francii se včera špičky motoristického sportu zúčastnily slavnostního předávání cen FIA. Tu nejcennější trofej si už pošesté odnesl staronový šampion F1 Lewis Hamilton. Ve svém proslovu mimo jiné zmínil i to, jak těžké je udržet se ve vítězném týmu.

"Nepochybně to byla nejlepší sezona mého života. Jsem velmi rád, že mohu slavit s mým úžasným týmem, jenž tvoří téměř 2000 lidí. Byl to těžký boj hlavně s Valtterim, ale objevili se i další skvělí závodníci. Je to vzrušující doba. Mnoho lidí, mnoho závodníků si hledá místa a Toto už měl telefonát od každého z nich. Včetně jednoho, který zde stál před chvílí," pozdravil Hamilton Maxe Verstappena, jenž si byl přebrat cenu za třetí místo. Nikoho jiného myslet nemohl, jelikož druhý skončil jeho týmový kolega Valtteri Bottas.

Toto Wolff, šéf Mercedesu, přebral Pohár konstruktérů, a to již pošesté za sebou. Zesnulý Niki Lauda byl prohlášen osobností roku.


Další ceny dostali jezdci Red Bullu. Alexander Albon převzal cenu pro nejlepšího nováčka. George Russell, Antonio Giovinazzi a ani Lando Norris neměli šanci vůči někomu, kdo až do začátku letošního roku nikdy neseděl ve voze F1, úvodní polovinu sezony získával body pro Toro Rosso, ve druhé už závodil za Red Bull a v Brazílii bez vlastního zavinění přišel o první pódiové umístění.

Za manévr roku bylo vybráno Verstappenovo předjetí Charlese Leclerka vnějškem zatáčky Club na okruhu Silverstone.